OM residence - Alessandro Villa architect

Architecture

OM residence

Renewal of a country house, Como Lake
Ristrutturazione di una casa di campagna, Lago di Como


The living area was taken from the ground level to the first floor so to create a large full-height open space in an old building in the countryside. The different functional zones are organized by the furniture and the suspended loft, along with the lit counter that defines the kitchen space.


L’idea di portare la zona giorno al primo piano di un antico edificio in collina ha permesso di utilizzare la maggiore altezza del soffitto per realizzare un grande spazio open space a tutta altezza. Le diverse zone funzionali sono organizzate dagli arredi e dal soppalco che, insieme al bancone luminoso, definisce lo spazio della cucina.     

client: private
year: 2010
location: Como Lake
project by: Alessandro Villa
project assistant: Francesco Sasso 
structures: Studio di Ingegneria Lorenzo Mazzoleni

Country home - Alessandro Villa architect
Country home - Alessandro Villa architect
Country home, attic - Alessandro Villa architect
Country home - Alessandro Villa architect