Lorenzo Riva showroom - Alessandro Villa architect

Interior

Lorenzo Riva showroom

Design concept for interactive fashion showroom, Monza
Progetto showroom interattivo di abbigliamento, Monza


The showroom is conceived as a dissolving space that doesn’t interfere with the colored universe of clothes and fabrics. Surfaces suggest a delicate touch. Privacy from street windows is managed by an opacity control system (LCD) that follows the movements of customers inside the showroom. A virtual shadow produces ever changing effects and doesn’t hide the view of products.


La dissoluzione dell’allestimento lascia spazio all’universo colorato degli abiti e dei tessuti e cerca un contatto delicato con le persone. La privacy è gestita da un sistema di controllo dell’opacità delle vetrine (lcd) che segue i movimenti delle clienti che provano i vestiti. L’ombra elettronica produce un effetto di continua metamorfosi e non interferisce con la visione dei capi esposti.

client: Lorenzo Riva
year: 2004
location: Monza
project by: Alessandro Villa
project consultant: Matteo Tanzi

 - Alessandro Villa architect
 - Alessandro Villa architect
 - Alessandro Villa architect