Dorland Ayer Offices - Alessandro Villa architect

Interior

Dorland Ayer Offices

Advertising agency, Milano
Agenzia di pubblicità, Milano


Backlit atmosphere is the outcome of a project dedicated to concentration and privacy; top management office is like a shell, a filter for light, noise, prying eyes. The birch wood paneling is a second wall, an inner facade designed with architectural sense. The unity of space is emphasized by the horizontal courses in wooden panels, as well as in the “Japanese" translucent sliding screens.


L’atmosfera in controluce dell’ufficio presidenziale è soprattutto l’esito di un progetto dedicato alla concentrazione e alla privacy; un involucro avvolgente, un filtro per la luce, i rumori, gli sguardi indiscreti. La boiserie in legno di betulla è una seconda parete, una facciata interna disegnata con senso architettonico. L’unità dello spazio è sottolineata dai corsi orizzontali, le fughe nei pannelli lignei, riprese nella partizione “alla giapponese” degli schermi scorrevoli traslucidi.

client: Dorland Ayer
location: Milano
year: 1994/95
project by: 
Alessandro Villa, Pierfederico Caliari, Fabio Sassano

agenzia pubblicità  milano - Alessandro Villa architect
agenzia pubblicità  milano - Alessandro Villa architect
agenzia pubblicità  milano - Alessandro Villa architect